США посилили санкції проти військового сектора РФ і російських функціонерів

Четвер, 26 січня 2023, 18:14

Сполучені Штати в четвер запровадили додаткові санкції проти низки компаній оборонно-промислового комплексу Росії, а також наближених до російського президента олігархів і чиновників, причетних до агресії проти України.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Під санкції потрапили, серед іншого, АТ "Авіакон-Зітотранс", яка здійснювала вантажні перевезення для підсанкційних оборонних підприємств РФ; "Уральський завод цивільної авіації", який розробив безпілотник "Альтіус" для міністерства оборони Росії; АТ "Національна компанія авіаційного сервісу", яке займається ремонтом і технічним обслуговуванням авіаційної техніки та електронного обладнання.

Також у "чорному списку" –"Науково-виробниче підприємство "Прима", що виробляє обладнання зв'язку для російських вертольотів та літаків; "Науково-виробниче підприємство "Гамма", яка працює на Федеральну службу безпеки та міністерство оборони РФ; концерн "Алмаз-Антей", який займається розробкою та виробництвом систем зенітної, протиракетної та нестратегічної протиракетної оборони.

Окремо в санкційному переліку згадуються найбільший акціонер і президент концерну "Калашніков" Алан Лушніков та підконтрольне йому ТОВ "ТКХ-Інвест", генеральний директор і головний акціонер "Алмаз-Антея" Ян Новіков, президент Татарстану Рустам Мінніханов, який є головою правління ПАТ "Туполєв", яке виробляє стратегічні бомбардувальники для російських збройних сил (значна частина його активів, вказує міністерство фінансів США, офіційно зареєстрована на ім'я його дружини, Гульсіни Мінніханової).

Серед співробітників адміністрації Кремля під санкції США потрапили Алєксандр Харичев і Борис Рапопорт. Вони пов'язані із заступником глави адміністрації президента РФ Сергєєм Кірієнком, який причетний до протиправної анексії українських територій Росією, зокрема організації псевдореферендумів.

Санкції передбачають замороження активів підсанкційних осіб у США й заборону на здійснення будь-якої діяльності з ними з боку американських фізичних та юридичних осіб.

Зазначимо, що США постійно запроваджують додаткові санкції проти російського оборонного сектора. Серед іншого, в грудні вони стосувались 10 компаній військово-промислового комплексу РФ.

Як повідомлялось, Управління з контролю за іноземними активами міністерства фінансів США в четвер оголосило приватну військову компанію "Вагнера" транснаціональною злочинною організацією, а також наклало санкції проти пов’язаних із нею фізичних та юридичних осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.