Прем'єрка Данії після візиту до Миколаєва приїхала в Одесу

Понеділок, 30 січня 2023, 21:08

Прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен після візиту до Миколаєва відвідала Одесу разом з президентом Володимиром Зеленським, де вони провели переговори щодо двосторонньої співпраці.

Про це повідомляє Офіс президента, пише "Європейська правда".

Фредеріксен прибула в Україну на чолі потужної урядової делегації, до якої також увійшли віцепрем'єр-міністр – міністр оборони Якоб Еллеманн-Єнсен і міністр закордонних справ Ларс Льокке Расмуссен.

За словами Зеленського, однією з ключових тем переговорів була оборона.

"Я дякую Данії за суттєву допомогу в посиленні нашої артилерії, зокрема за фундаментальне рішення щодо постачання гаубиць Caesar. Також дякую особисто пані премʼєр-міністру та віцепрем'єр-міністру – міністру оборони за готовність Данії долучитися до нашої танкової коаліції", – сказав він.

Сторони також обговорили можливості посилення протиповітряної та протикорабельної оборони для півдня України.

Фредеріксен запевнила, що Данія й далі підтримуватиме Україну, зокрема у військовій, гуманітарній сфері та у відбудові. "Данія разом з вами, і ми залишатимемося близькими друзями й партнерами", – сказала вона.

 

На завершення Зеленський вручив Фредеріксен орден княгині Ольги I ступеня, яким її було відзначено за вагомий особистий внесок у зміцнення міждержавної співпраці, підтримку незалежності й територіальної цілісності України.

Раніше повідомлялося, що Данія вирішила приєднатися до ініціативи "Зерно з України", метою якої є відправлення суден із зерном до найбідніших країн Африки. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: