Кількість українців у Німеччині за час війни зросла у 7 разів

Четвер, 16 лютого 2023, 12:06

Сотні тисяч українців приїхали до Німеччини з початку російської агресивної війни – їх кількість у країні за рік зросла у 7 разів.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Tagesschau.

У 2022 році було зафіксовано близько 1,1 мільйона іммігрантів з України, повідомляє Федеральне статистичне управління у Вісбадені на основі попередніх результатів спеціальної оцінки.

Оскільки протягом року до Німеччини не лише приїжджали люди із зони бойових дій, але й виїжджали назад, статистика показує, що за минулий рік відбулася чиста імміграція з України в розмірі 962 000 осіб.

 "Це означає, що чиста імміграція з України до Німеччини минулого року була більшою, ніж з Сирії, Афганістану та Іраку разом узятих у 2014 та 2016 роках", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, у Берліні починається спеціальна зустріч, скликана Міністерством внутрішніх справ для того, щоб обговорити з місцевою владою ситуацію з розміщенням біженців у їхніх регіонах.

Німецька асоціація міст повідомила, що планує пропонувати на з’їзді нові правила розподілу біженців по регіонах, наполягатиме на активізації допомоги Туреччині й Сирії у зв’язку із землетрусом – після якого сотні тисяч людей втратили все і це може спонукати їх їхати до Європи, та більшій підтримці для муніципалітетів, які приймають людей.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.