Генсек НАТО: союзники повинні нарощувати виробництво боєприпасів для України

Четвер, 23 лютого 2023, 12:24

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що війна в Україні зараз стає "битвою за логістику", тому союзники повинні нарощувати виробництво боєприпасів.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу Sky News, пише "Європейська правда".

За його словами, західні поставки боєприпасів "не є достатніми" на нинішньому рівні, оскільки "застосування набагато вище".

"Єдиний спосіб зберегти нашу підтримку України - це робити те, що ми почали робити зараз, а саме взаємодіяти з оборонною промисловістю, щоб переконатися, що союзники підписують довгострокові контракти", - додав він.

Однак він наполягає, що НАТО буде підтримувати Україну "стільки, скільки буде потрібно".

"Ми не можемо дозволити Путіну перемогти в Україні - це буде трагедією для українців, але це буде небезпечно для нас", - сказав генсек.

На запитання, чи буде Україні дозволено приєднатися до оборонного військового альянсу, Столтенберг відповів: "Позиція НАТО незмінна. Україна стане членом НАТО, але зараз основна увага приділяється тому, щоб Україна могла переважати як суверенна, незалежна країна в Європі", - додав він.

Нагадаємо, Столтенберг заявив, що майбутнє України з євроатлантичною родиною і після війни потрібні будуть довгострокові домовленості для її безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: