Проросійські хакери атакували урядові сайти Італії, звинувативши її в "русофобії"

Четвер, 23 лютого 2023, 17:32

Італія зазнала атаки проросійських хакерів, менш ніж через 48 годин після візиту прем'єр-міністра Джорджії Мелоні до Києва.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Ansa.

Сайти різних компаній і установ стали мішенню для Ddos-атаки колективу NoName057, метою якої було викриття, за їхніми словами, "русофобської Італії".

Як підкреслюють італійські слідчі, атака не досягла повного успіху, оскільки системам кіберзахисту вдалося обмежити її наслідки.

Самі хакери стверджують, що атака почалася ще коли Мелоні перебувала на українській землі: "Після сніданку французькими круасанами ми поїхали їсти піцу в Італію", - написали хакери, стверджуючи, що заблокували доступ до веб-сайту Міністерства оборони. Мотив? Зброя, яку Італія надає Україні для захисту від російської агресії.

"Ми продовжимо нашу захоплюючу подорож русофобською Італією" – додали хакери.

Також під прицілом опинилися сайти Міністерства закордонних справ, сільськогосподарської політики, портал для видачі електронних посвідчень особи і карабінерів, а також сайт банку Bper і сайт комунальної компанії.

"Ми аналізуємо атаку, в якій беруть участь десятки державних і приватних організацій, і стежимо за подіями", - підтверджують джерела в Національному агентстві кібербезпеки, підкреслюючи, що нинішня атака є "прямою атакою на додатки, а отже, більш складною".

Однак цього разу, як стверджують джерела розслідування, контрзаходи спрацювали, і не сталося того, що сталося в травні минулого року, коли десятки сайтів, в тому числі Сенату і Міністерства оборони, вийшли з ладу через атаку хакерів Killnet, ще одного проросійського колективу, який з початку війни націлився на всі країни, що підтримують Україну.

Результатом є те, що доступ до сайтів на даний момент не заблоковано, а лише сповільнено.

Як повідомлялося, сайти НАТО у неділю 12 лютого зазнали кібератаки, ймовірно російських хакерів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: