Зеленський передав Санду плани Кремля взяти під контроль Молдову

Четвер, 9 лютого 2023, 13:48

Українська розвідка перехопила плани Кремля щодо взяття під контроль Молдови, і президент Зеленський негайно передав усю інформацію своїй колезі, президентці Маї Санду.

Про це президент Володимир Зеленський розповів на саміті ЄС в Брюсселі у четвер, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Нещодавно я говорив з президенткою Молдови пані Санду і поінформував її про те, що вдалося перехопити нашій розвідці: детальний російський план руйнування політичної ситуації в Молдові. Російський документ, який показує, хто, коли і внаслідок яких дій збирається зламати Молдову, демократичний порядок цієї країни і встановити свій контроль над нею", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що не вагався жодної хвилини, аби попередити про ці загрози Молдову, щоб захистити її.

"Ми не знаємо, чи був у Москві відданий наказ діяти за цим планом проти Молдови. Але ми побачили, що вони збираються робити. Ми впізнали у цьому саме те, що вони вже намагались робити проти України, проти інших держав, зокрема у Європі. Нічого нового", - сказав глава держави.

За словами Зеленського, у російського режиму лише одне прагнення - знищити свободу Європи.

Президент Зеленський прибув до Брюсселя у компанії президента Франції Еммануеля Макрона 9 лютого для виступу в Європарламенті та участі в саміті ЄС.

У Європарламенті Зеленський заявив, що Росія намагається знищити європейський спосіб життя та європейський шлях як такий, ведучи війну проти України, та є найбільшою антиєвропейською силою сучасного світу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.