Президент Фінляндії вирушить до Туреччини – говорити з Ердоганом про вступ у НАТО

Середа, 15 березня 2023, 11:13

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо у четвер і п’ятницю здійснить робочий візит до Туреччини, головною темою буде схвалення Анкарою вступу Фінляндії та Швеції у НАТО. 

Про це повідомляє Yle, пише "Європейська правда".

Разом з президентом їде також міністр закордонних справ Пекка Хаавісто. На початку візиту, у четвер, вони вирушать у регіони на південному сході країни, що постраждали від сильних землетрусів 6 лютого. 

Зустріч з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом запланована на п’ятницю. Під час неї обговорять допомогу для відновлення постраждалих регіонів, геополітичну ситуацію та ситуацію з ратифікацією вступу Фінляндії і Швеції в НАТО. 

Нагадаємо, днями прем’єр Швеції Ульф Крістерссон заявив про збільшення ймовірності того, що Фінляндія приєднається до НАТО окремо. 

Також стало відомо, що керівна партія Угорщини знову хоче відкласти голосування за ратифікацію вступу в НАТО Швеції та Фінляндії. 

Детально про те, чому Туреччина досі блокує вступ двох країн, читайте у статтях Шантаж "терористами" та "Чому Фінляндія може вступити до Альянсу наодинці".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: