Президент Фінляндії прибув до Туреччини на переговори щодо НАТО, відвідав зону землетрусу

фото
П'ятниця, 17 березня 2023, 09:54

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо прибув у Туреччину на переговори про вступ своєї держави до НАТО та напередодні зустрічі з президентом Ердоганом відвідав зону смертоносного землетрусу.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Нііністьо розповів у своєму Twitter, що відвідав Кахраманмараш на південному сході Туреччини, де рятувальники та гуманітарні працівники виконують надзвичайно важливу роботу.

Він запевнив, що "Фінляндія продовжує надавати гуманітарну та експертну допомогу постраждалим", опублікувавши фото з регіону.

У п’ятницю Нііністьо зустрінеться з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом в Анкарі. Очікується, що під час візиту він отримає інформацію про перебіг процесу вступу Фінляндії до НАТО.

За даними джерел, парламент Туреччини дуже ймовірно ратифікує заявку Фінляндії на вступ до НАТО до середини квітня.

Президент Ердоган днями дав позитивний сигнал Гельсінкі. Він запевнив, що Туреччина виконає свою обіцянку Фінляндії щодо НАТО.

Швеція та Фінляндія минулого року разом подали заявки на приєднання до НАТО після відкритого нападу Росії на Україну, але зіткнулися з неочікуваними запереченнями з боку Туреччини. 

Останнім часом Туреччина пом’якшила позицію щодо Фінляндії та натякає, що готова схвалити її вступ окремо від Швеції, проте - як і Угорщина - досі не ратифікувала заявку. Детальніше на цю тему читайте у статті: Чому Фінляндія може вступити до Альянсу наодинці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.