Україна вже перевершує критерії НАТО - євродепутат

Четвер, 2 березня 2023, 14:21

Депутат Європарламенту, колишній прем’єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс вважає, що Україні вже не потрібен ніякий план дій щодо членства в НАТО, оскільки вона вже відповідає більшості критеріїв.

Про це він сказав в інтерв'ю "Європейській правді".

"Звісно, дещо треба розвивати – зокрема, цивільний контроль над збройними силами, який важливий для демократій. Але Україна вже показала, що ваша військова сила, військова організація перевершують усі натівські критерії. Тож я не думаю, що тут потрібно говорити про критерії", - сказав Кубілюс.

За його словами, на саміті НАТО у Вільнюсі в липні може бути зроблена підготовча робота для прийняття України, а вже наступного року у Вашингтоні можна ухвалити остаточне рішення.

"І коли хто-небудь каже: "Може, дати Україні не членство, а план дій?", то я відповідаю, що план дій потрібен не Україні, а деяким західним столицям, щоб у них змінилося розуміння ситуації, щоб вони відмовилися від оцього: "Не треба провокувати Путіна", - додав євродепутат.

Кубілюс також вважає, що Україна може набути повноправного членства в ЄС у 2029 році.

Для тих, хто віддає перевагу формату відео, дивіться інтерв'ю на каналі "ЄвроПравди" - Україна в НАТО і жорстка поразка РФ у війні зруйнують путінську Росію

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.