Прокуратура Нью-Йорка каже про втручання у слідство щодо Трампа, де йому загрожує ув'язнення

Четвер, 23 березня 2023, 18:03

Офіс окружного прокурора нью-йоркського району Мангеттен Елвіна Брегга в четвер звинуватив республіканців Палати представників США у втручанні в кримінальне розслідування проти експрезидента Дональда Трампа про плату колишній порноакторці.

Про це йдеться в листі головного юрисконсульта окружної прокуратури Леслі Дубек, який опинився в розпорядженні CNN, пише "Європейська правда".

Лист став відповіддю на запити республіканців нижньої палати Конгресу, де ті вимагали в прокуратури Мангеттену надати інформацію про розслідування щодо Трампа, аби провести власне розслідування дій прокуратури.

Дубек стверджує, що в конгресменів немає законних підстав для такого розслідування, а їхні запити на інформацію "надійшли лише після того, як Дональд Трамп створив хибні очікування, що його заарештують наступного дня, і його адвокати, як повідомляється, закликали вас втрутитися".

Трамп заявив, що його арештують наступного тижня у справі про плату колишній порноакторці

Заяви республіканців про політичну вмотивованість розслідування представниця прокуратури Мангеттену називає безпідставними, зазначаючи, що оскаржити це юридично правильним шляхом було б через суди Нью-Йорка.

Дубек також попросила членів Конгресу, що ініціювали запити, провести консультації з прокуратурою, аби обговорити, чи має Палата представників "легітимну законодавчу" мету своїх дій.

Як відомо, наразі так зване велике журі вирішує, чи існують підстави оголосити Трампу кримінальне обвинувачення через порушення виборчого законодавства у зв'язку з платою колишній порноакторці Стормі Деніелс в межах угоди про нерозголошення.

Трамп заперечує зв'язок із Деніелс, наполягає на своїй невинуватості і заявляє, що розслідування було політично мотивованим.

Про те, у чому суть справи, чому про неї раптом заговорили й що реально загрожує Дональду Трампу читайте в статті - Порнороман Трампа: яким може стати перше кримінальне звинувачення експрезиденту США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: