Франція, Польща і Німеччина за участю України обговорять розширення ЄС

Понеділок, 27 березня 2023, 13:57

Україна візьме участь у зустрічі міністрів з європейських справ країн Веймарського трикутника, де головною темою стане розширення Європейського Союзу.

Про це повідомив міністр у справах ЄС Польщі Шимон Шинковський вель Сенк, пише "Європейська правда" з посиланням на видання WNP.

Веймарський трикутник - консультативний форум між Німеччиною, Францією та Польщею. За словами польського міністра, наступна зустріч цього формату відбудеться 12 травня у Курницькому замку, що поблизу Познані.

Віцепрем'єрка України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина підтвердила свою участь у цій зустрічі, повідомив вель Сенк.

Польський міністр відзначив, що топ-темою зібрання стане розширення ЄС, зокрема, членство України.

"Головною темою будуть питання розширення ЄС, з особливим акцентом на Україну, але не тільки, оскільки ми також будемо говорити про європейську перспективу Молдови та західнобалканських країн", - зазначив міністр.

Він додав, що частина дискусії також буде присвячена інституційним питанням в ЄС.

Як відомо, перша оцінка Єврокомісії щодо прогресу України у виконанні "кандидатських критеріїв" буде представлена у травні, і до того часу Київ планує завершити виконання втілення з них.

Наразі є лише експертні оцінки того, як Україна виконує "кандидатські вимоги". Офіційна та остаточна оцінка з боку ЄС буде представлена лише в жовтні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: