Стало відомо, що за об’єкт виявила Данія біля зруйнованого "Північного потоку"

фото
Середа, 29 березня 2023, 16:59

Данське енергетичне агентство в середу повідомило про завершення робіт із підняття невідомого об’єкта, прилеглого до зруйнованого восени минулого року російського трубопроводу "Північний потік-2".

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в повідомленні агентства.

Роботи з підйому невідомого об’єкта біля "Північного потоку-2" здійснювались за участі Збройних сил Данії на глибині 73 метри. Під час процесу був присутній представник власника, компанії Nord Stream 2 AG.

"Розслідування показують, що об'єкт є порожнім морським димовим буєм, який використовується для візуального маркування. Об'єкт не становить загрози для безпеки", – підкреслює Данське енергетичне агентство.

 
Фото: Данське енергетичне агентство

Минулого тижня Данське енергетичне агентство запросило власника трубопроводу, компанію Nord Stream 2 AG, допомогти підняти неідентифікований об'єкт, знайдений поблизу єдиного неушкодженого газопроводу на дні Балтійського моря.

Військові кораблі РФ були в районі "Північних потоків" за кілька днів до вибухів на них – ЗМІ

Росія вже давно наполягає на те, щоб її долучили до розслідування вибухів на газопроводах. Раніше в Данії заявляли, що такого дозволу не дадуть.

Нагадаємо, у західних ЗМІ в березні з'явились матеріали з припущеннями, що за вибухом газопроводів "Північні потоки" в Балтійському морі могли стояти неурядові групи, до яких могли входити росіяни та українці.

Президент України Володимир Зеленський на це заявив, що Україна не причетна до вибухів, які сталися у вересні на гілках російських газопроводів "Північний потік", та запропонував проаналізувати, яким гравцям міг бути потрібен такий інформаційний вкид.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.