Китай завершив навчання довкола Тайваню, під час яких відпрацьовували блокаду острова

Понеділок, 10 квітня 2023, 15:20

Китай закінчив триденні військові навчання довкола невизнаного Тайваню, під час яких відпрацьовували у тому числі блокаду острова.

Про це повідомляє Reuters, пише "Європейська правда". 

У Східному командуванні китайської армії оголосили про "успішне завершення" маневрів біля Тайваню, під час яких провели комплексне відпрацювання роботи підрозділів у бойових умовах.

"Війська на цьому театрі готові воювати завжди, рішуче ламаючи будь-які форми незалежницького сепаратизму Тайваню та зовнішнього втручання", - заявили в офіційному комюніке китайської армії.

На китайському телебаченні заявили, що під час маневрів кораблі та літаки, у тому числі здатні нести ядерний заряд бомбардувальники H-6, відпрацьовували "ситуацію усебічної блокади довкола острова".  

У Міністерстві оборони невизнаного Тайваню заявили, що станом на ранок понеділка зафіксували довкола острова 59 китайських військових літаків та 11 суден. 

В уряді Японії прокоментували, що стежили за маневрами "з великою цікавістю". 

У ЄС у понеділок наголосили, що статус Тайваню не може бути змінений силою, а будь-яка ескалація, інциденти чи застосування сили у регіоні будуть мати великі глобальні наслідки. 

Нагадаємо, Пекін розпочав маневри у суботу – у відповідь на візит до США лідерки Тайваню.

Читайте також: Франція бере курс на дружбу з Китаєм: навіщо Макрон почав гру всупереч інтересам США

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: