У Німеччині розглянуть близько 180 позовів щодо нібито шкоди внаслідок щеплення від COVID-19

Вівторок, 11 квітня 2023, 10:54

У Німеччині невдовзі почнуть розгляд першого із близько 180 позовів людей, які переконані, що щеплення від коронавірусу мало негативні наслідки для їхнього здоров’я.

Як повідомляє Spiegel, пише "Європейська правда", про це розповіли у юридичних фірмах, що забезпечують супровід позовів.

Дві юридичні компанії – з Дюссельдорфа та Вісбадена – представлятимуть сукупно 185 таких позовів. Компанія з Дюссельдорфа повідомляє, що початково отримала близько 3000 запитів, з яких 135 вийшло оформити у позови, що мають шанс на успіх. Їхні колеги у Вісбадені отримали близько 850 запитів, із яких у позови оформили 50, а решту визначили такими, що мають вкрай малі шанси. 

Відповідачами у них названі чотири виробники вакцин, які застосовувалися для масової кампанії щеплення у Європейському Союзі. 

Перше судове засідання заплановане на 28 квітня у Франкфурті – жінка вирішила позиватися проти BioNTech та планує доводити, що внаслідок щеплення у неї почалися проблеми з серцем.

Щодо ковід-вакцин з юридичної точки зору забезпечується той самий принцип, що й щодо інших – у разі недоліків самого препарату відповідальним вважається виробник, у разі проблеми на етапі вакцинації – медики. 

Видання відзначає, що на тлі масштабів кампанії вакцинації – близько 192 млн щеплень (перших і підсилюючими дозами) лише у Німеччині до початку 2023 року – кількість позовів мізерна.

У BioNTech зазначають, що поки у жодному з досліджених випадків, коли у пацієнта виникли певні проблеми, причинно-наслідкового зв’язку зі щепленням вакциною Comirnaty не виявили.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: