Демонстранти перервали візит Макрона до Амстердама, двох затримали

фото
Середа, 12 квітня 2023, 12:57

Під час візиту президента Франції Еммануеля Макрона до Амстердамського університету правоохоронці затримали двох демонстрантів.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє NOS.

Вони вибігли на вулицю після прибуття президента і вигукували гасла французькою мовою, але не наближалися до Макрона або короля Віллема-Александра.

Охорона повалила демонстрантів на землю, а потім забрала їх. Макрон і Віллем-Александр продовжували розмовляти один з одним під час інциденту.

Що саме вигукували затримані чоловік і жінка – незрозуміло.

 

Президент Франції перебуває в Нідерландах з дводенним державним візитом. Сьогодні Макрон також відвідає виставку Вермеєра у Державному музеї. Запланована також екскурсія.

У вівторок ввечері Макрону влаштували державний бенкет за участі короля.

Напередодні виступ Макрона в Гаазі також був зірваний активістами. Він  виголошував у Гаазі програмну промову про європейський суверенітет.

"Вибачте, що перебиваю вас... але де французька демократія?", – вигукнув перший активіст англійською мовою.

Активісти також намагалися повісити банер з написом "Президент насильства і лицемірства" в залі, де виступав Макрон, але банер зняла охорона, а протестувальників вивели.

В останні місяці у Франції не вщухають протести проти пенсійної реформи, яка підвищує пенсійний вік з 62 до 64 років.

Приблизно три чверті французів вважають, що уряд має відкликати реформу, аби масштабні протести і страйки врешті припинилися. 

Читайте детальніше на цю тему у статті: Франція у вогні: як Макрон пішов на вкрай непопулярну реформу і куди це заведе країну

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: