ЄС закликав до стриманості Баку та Єреван після прикордонної перестрілки із загиблими

Середа, 12 квітня 2023, 13:59

У ЄС закликали Вірменію та Азербайджан проявити стриманість і засудили перестрілку на кордоні, внаслідок якої є загиблі й поранені з обох сторін.

Як повідомляє "Європейська правда", відповідну заяву опублікувала речниця Єврокомісії із закордонних справ та політики безпеки Набіла Массралі. 

Від імені країн ЄС вона засудила збройну сутичку та зауважила, що за відсутності чітко демаркованої лінії кордону варто поважати погоджену лінію 1991 року, і сили сторін мають відійти від неї, щоби не допустити повторення подібних інцидентів.  

"Слід поважати попередні домовленості, у тому числі ті, що були досягнуті у Празі в жовтні 2022 року щодо взаємного визнання територіальної цілісності згідно з Алматинською декларацією 1991 року. ЄС також закликає активізувати перемовини щодо демаркації кордону і висловлює готовність надати підтримку у цьому процесі. Поновлюємо наші заклики до стриманості та владнання усіх суперечок мирними способами", – зазначила Массралі. 

Нагадаємо, 11 квітня Азербайджан та Вірменія звинуватили одне одного в обстрілах на кордоні.

Як повідомляє "Радіо Азатутюн", Вірменська сторона згодом заявила про 4 загиблих і шістьох поранених, з яких троє у важкому стані; у Міноборони Азербайджану повідомили про трьох загиблих і чотирьох поранених. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: