Житель Белфаста випадково знайшов план заходів безпеки під час візиту Байдена

Середа, 12 квітня 2023, 17:24

Поліція Північної Ірландії почала розслідування після того, як житель Белфаста знайшов таємний документ із деталями забезпечення безпеки на час візиту в регіон президента США Джо Байдена.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило місцеве видання The Belfast Telegraph.

В етері радіостанції BBC Radio Ulster у середу вранці чоловік, ім’я якого не розкривається, заявив, що знайшов "секретний документ"

"У ньому (документі. – Ред.) детально описано, які дороги перекриваються, хто є командирами, номери телефонів", – розповів він.

За словами белфастця, документ на п'яти сторінках містив інформацію про те, як офіцери були розміщені по місту для забезпечення безпеки візиту Байдена.

Байден на зустрічі з Сунаком в Північній Ірландії обговорить війну в Україні 

Поліція Північної Ірландії пізніше підтвердила, що знайдений перехожим документ – це копія "оперативного наказу".

"Нам відомо про порушення безпеки. Розпочато розслідування, про що ми повідомили старшому офіцеру з питань інформаційних ризиків", – наголосили правоохоронці.

"Ми надзвичайно серйозно ставимося до безпеки високопосадовців, представників громадськості, наших офіцерів і співробітників і будемо вживати відповідних заходів", – додали там.

Як повідомлялось, президент США прибув до столиці Північної Ірландії Белфаста у 25-ту річницю Страстноп'ятничної угоди, що припинила кровопролитний конфлікт у регіоні.

Після виступу в Ольстерському університеті в Белфасті й зустрічі з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком у другій половині середи Байден вирушив із міста до Ірландії.

Там президент перебуватиме в межах чотириденного візиту на острів Ірландія, де, за його словами, він хоче підкреслити "відданість США збереженню миру".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: