Топ-генерал Франції вперше прибув до України й зустрівся із Залужним

фото
Четвер, 13 квітня 2023, 18:24

Начальник Об‘єднаного штабу Збройних Сил Франції, генерал армії Тьєррі Бурхар здійснив перший візит до України, під час якого зустрівся із головнокомандувачем Збройних Сил України генералом Валерієм Залужним.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомили обидва головнокомандувачі у своїх соцмережах.

Як наголосив Валерій Залужний, візит Бурхара є "чітким сигналом підтримки української армії з боку французьких колег у війні проти агресора".

"З генералом Бурхаром провели змістовні перемовини. Ознайомив із ситуацією на фронті. Детально зупинився на потребі України в артилерійських снарядах та інших боєприпасах, засобах протиповітряної оборони та винищувачах F-16",– йдеться в повідомленні головнокомандувача ЗСУ.

Головнокомандувачі України та Франції також домовилися продовжувати співпрацю та підтримувати діалог, тоді як Збройні Сили України готові ділитися досвідом із партнерами щодо ведення повномасштабної війни.

Своєю чергою начальник Об’єднаного штабу французької армії повідомив, що із Залужним здійснив "безпосередній обмін думками щодо ситуації на фронті та потреб Збройних Сил України у спорядженні та військовій підготовці".

Минулого тижня, як повідомлялось, Тьєррі Бурхар та Валерій Залужний обговорили ситуацію на фронті та подальшу військову підтримку.

Нагадаємо, наприкінці березня міністр оборони Франції заявив, що Париж подвоїть кількість артилерійських снарядів калібру 155 мм, які постачає в Україну – до 2 тисяч на місяць, і "дуже скоро" надасть Україні обіцяну систему протиповітряної оборони SAMP/T. Українські військові вже пройшли навчання на ній.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: