Резніков розповів про підсумки переговорів щодо зброї у чотирьох країнах ЄС

Субота, 15 квітня 2023, 15:27

Міністр оборони Олексій Резніков провів переговори у чотирьох європейських країнах щодо надання зброї Україні, як радянського зразка, так і сучасної.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє "Європейська правда".

За словами Резнікова, за 10 днів разом з командою він відвідав Грецію, Кіпр, Іспанію та Румунію, де зустрічався зі своїми колегами з оборонних відомств.

"Мета незмінна – зброя та інші форми підтримки, які зміцнюють Сили оборони України. Під час візитів зустрічаємося з лідерами органів представницької влади, з виробниками, з медіа. Щоб мати максимально широке коло підтримки. Наші пріоритети відомі – захист неба, створення "броньованого кулака", забезпечення боєприпасами", – написав він.

Резніков додав, що Україну цікавлять як платформи радянського зразка і, особливо, ракети та снаряди до них, адже ця зброя негайно опиняється на полі бою. Так і системи західного виробництва, що забезпечують якісні переваги.

"Залучаємо допомогу, домовляємося про виробництво, відпрацьовуємо програми навчання наших воїнів тощо", – додав міністр.

Нагадаємо, 21 квітня відбудеться 11-е засідання Контактної групи з питань оборони України формату "Рамштайн", яке пройде у фізичному форматі.

Резніков заявляв, що пріоритетом української делегації на "Рамштайні-11" залишаться системи протиповітряної оборони. Також порушуватимуть питання надання Україні броньованої техніки й снарядів для важкої артилерії 155-го калібру та засобів радіоелектронної боротьби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: