Глава МВС Литви закликала якомога швидше ухвалити закон про санкції проти росіян і білорусів

Четвер, 20 квітня 2023, 12:06

Міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте заявила, що законопроєкт про національні санкції щодо росіян і білорусів необхідно ухвалити якомога швидше.

Про це повідомляє Delfi, пише "Європейська правда".

За її словами, ухвалення законопроєкту необхідно, тому що в  іншому разі доведеться продовжити режим надзвичайного стану.

Міністр вважає, що литовський Сейм підтримає законопроєкт у його початковій редакції, а не в запропонованій президентом Гітанасом Науседою разом із вето. 

"Я думаю, що дуже важливо не затягувати з цим законопроєктом. Тому що, як ви знаєте, термін надзвичайного стану спливає 2 травня, і для нас вкрай важливо, щоб цей закон про обмежувальні заходи було ухвалено. Тому що в іншому випадку всі ці обмежувальні заходи, пов'язані з непропущенням російських громадян і невидачею віз, вони просто не будуть діяти", – сказала Білотайте.

Нагадаємо, 4 квітня литовський Сейм ухвалив законопроєкт про санкції щодо громадян Росії та Білорусі, який, серед іншого, запроваджує обмеження на придбання росіянами нерухомості в країні. 14 квітня президент Литви Гітанас Науседа наклав вето на цей законопроєкт, запропонувавши депутатам дотримуватися єдиної позиції і зрівняти обмеження, що застосовуються як до росіян, так і до білорусів.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс висловив жаль щодо рішення Науседи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: