В Конгресі США закликали надати Україні зброю, необхідну для перемоги над РФ

Четвер, 20 квітня 2023, 14:45

Цивілізований світ має зупинити Росію, яка скоює воєнні злочини в Україні, і надати Києву усю необхідну для перемоги зброю.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив голова комітету із закордонних справ Палати представників Майкл Маккол, пише Голос Америки.

"Вже давно на часі, щоб США та союзники надали Україні зброю, яка їй потрібна для того, щоб перемогти", – сказав Маккол, наголошуючи, що українці мають звільнитися "від російського терору".

Він сказав, що вважає, що ці свідчення українців про злочини росіян допоможуть законодавцям і виборцям зрозуміти, чому Сполучені Штати, підтримуючи Україну, діють і у своїх власних національних інтересах.

Конгресмен підкреслив, що злочини Росії в Україні цілком підпадають під визначення "геноцид".

"За визначенням, геноцид – це "намір повністю або частково знищити народ, у тому числі шляхом примусової передачі дітей цієї групи до іншої групи". Путін і кремлівські високопосадовці чітко дали зрозуміти, що мають намір систематично знищувати існування України", – сказав Маккол.

Його колега-демократ Грегорі Мікс сказав, що "неможливо бути людиною і не відчувати те зло, яке було заподіяно присутнім на засіданні свідкам та іншим українцям".

"Я хочу, щоб вони знали, що я відчуваю їхній біль. Ми чуємо ваш голос і голос усього народу. Ми не можемо допустити, щоб ці страждання були марними", – зазначив він.

Раніше повідомлялося, що на засіданні комітету із закордонних справ Палати представників Конгресу США виступила 57-річна українка з Херсона, яка розповіла про воєнні злочини РФ.

Детальніше про те, як мають переслідувати РФ за злочин агресії в відеоінтерв'ю ЄвроПравді розповів  головний представник України у питаннях, які стосуються міжнародного юридичного переслідування РФ, Антон Кориневич.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: