Brexit: Британія з жовтня запровадить нові вимоги до товарів з ЄС

Середа, 5 квітня 2023, 17:11

Уряд Великої Британії в середу оприлюднив нові пропозиції щодо перевірок на кордонах після Brexit, які передбачають збільшення перевірок для британських фірм, які імпортують товари з ЄС.

Про це пише Politico, повідомляє "Європейська правда".

Уряд Британії заявив, що з жовтня імпортовані з ЄС продукти рослинного і тваринного походження "середнього ризику", зокрема м'ясо, молочні продукти й риба, а також продукти нетваринного походження "високого ризику", повинні будуть мати санітарні сертифікати.

Сертифікати також будуть потрібні для імпортованих із ЄС фітосанітарних товарів - таких як фрукти, овочі, насіння та зерно.

Згідно з планом британського уряду, із січня 2024 року на кордоні Британії будуть запроваджені нові фізичні перевірки таких товарів, а в жовтні 2024 року з'являться додаткові перевірки безпеки та захисту для всього імпорту з ЄС.

Лондон заявив, що впровадження планів буде поетапним, щоб мінімізувати перебої в роботі бізнесу, але попередив, що фірми повинні "працювати зі своїми постачальниками, щоб підготуватися до цих змін уже зараз".

Британський уряд заявляє, що новий запропонований режим призведе до набагато меншої кількості фізичних перевірок імпорту товарів "низького ризику", ніж передбачалося раніше.

Нагадаємо, наприкінці березня Британія та ЄС офіційно схвалили Віндзорську рамкову домовленість, покликану вирішити протиріччя в питанні торгівлі через Північну Ірландію після Brexit.

Про суть нового північноірландського компромісу читайте у статті Кінець "вічного Brexit": все про нові умови розлучення Британії з ЄС щодо Північної Ірландії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: