В Австрії знайшли 35 мігрантів у вантажівці, яку привезли на ремонт

Четвер, 6 квітня 2023, 19:54

На півдні Австрії у вантажівці виявили 35 мігрантів після того, як транспортний засіб був пошкоджений, а працівник ремонтної майстерні почув звуки зсередини.

Про це повідомляє Associated Press, пише "Європейська правда".

Зареєстрований у Польщі транспортний засіб, в якому перебували мігранти, опинився в ремонті після того, як водій заблукав і пошкодив шини.

Водій виїхав у неправильному напрямку із зони відпочинку біля Клагенфурта, спричинив ями на дорозі, які пошкодили шини і загоряння деяких з них, йдеться у заяві поліції провінції Каринтія. Водій загасив полум'я.

Свідки повідомили про інцидент дорожню поліцію, і транспортний засіб відбуксирували до сусіднього міста Віллах, де вантажівку помістили в гараж для ремонту.

Поліція повідомила, що водій, 68-річний громадянин Туреччини, зв'язався зі своїм "босом", який розлютився, коли дізнався, що роботи не будуть закінчені до наступного ранку, і наполягав на тому, щоб ремонт був завершений якнайшвидше.

Близько 21:00 - через сім годин після інциденту на шосе - працівник гаража помітив шуми і голоси, що доносилися з опечатаного причепа, який був припаркований на час ремонту самої вантажівки, повідомила поліція. Інший працівник, використовуючи інфрачервону камеру, побачив ознаки руху всередині транспортного засобу.

Викликали поліцію, яка відкрила причіп і виявила всередині 35 осіб, які страждали від холоду і провели в машині більше 70 годин без їжі. Люди були з Бангладеш, Непалу та Єгипту, але поліція все ще з'ясовує їхній маршрут і запланований пункт призначення.

Водія, який супроводжував вантажівку до гаража, заарештували на місці.

Нагадаємо, парламент Австрії підтримав оновлення правил працевлаштування для біженців з України, зокрема стосовно знання німецької мови та перевірок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: