У Фінляндії виставили на продаж колишній військовий острів біля кордону з РФ

фото
Середа, 10 травня 2023, 18:02

Фінський підприємець Ісмо Рятю виставив на продаж острів Ранккі, що біля російського кордону, яким до 2015 року користувались як режимним об’єктом сили оборони країни.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Yle.

Рятю придбав острови Ранккі та Кірконмаа у 2015 році за 700 тисяч євро для розвитку туристичного бізнесу, тепер же продає їх за 7,9 мільйона євро.

"Ми вклали значні кошти в цю територію: зараз на продаж виставлено 100 земельних ділянок, усі вони вже зоновані. Крім того, всі будівлі на острові, які зараз опалюються, мають геотермальне опалення", – говорить підприємець в інтерв’ю Yle.

Одне з укріплень на острові Ранккі
Одне з укріплень на острові Ранккі
Фото: Yle

Чоловік каже, що його сини не зацікавлені вести сімейний туристичний бізнес, якому вже 30 років, саме тому він і вирішив продати острови. З Рятю зв’язались кілька покупців, тож він очікує, що до кінця року укладе договір.

Розташований у Фінській затоці, острів Ранккі був частиною російських укріплень під час Першої світової війни, та після революції 1917-го інженерні роботи там занепали.

Із 1916 року, відколи на Ранккі звели укріплення, острів був закритий для сторонніх, а після проголошення Фінляндією незалежності він використовувався Оборонними силами країни. На Ранккі розташовано близько 30 будівель або притулків, а також кілька фортів.

Нагадаємо, у квітні у Фінляндії почали підготовку до зведення першої основної 75-кілометрової ділянки паркану на кордоні з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: