У Латвії соціал-демократи визначилися зі своїм кандидатом у президенти

Четвер, 11 травня 2023, 15:46

Латвійська соціал-демократична партія Progresivie висуває своїм кандидатом у президенти Еліну Пінто. 

Про це повідомляє Delfi, пише "Європейська правда". 

У четвер 11 травня Progresivie оголосили, що визначилися зі своїм кандидатом і номінують Еліну Пінто. 

Еліні Пінто майже 42 роки, вона має освіту у сфері права, європейських справ і прав людини, працювала у Генеральному секретаріаті Ради ЄС, Європейській службі зовнішніх справ, перекладачкою у Єврокомісії і радницею президента, наразі очолює комунікаційний відділ представництва Єврокомісії у Люксембурзі. 

Як відомо, президента Латвії обирають у Сеймі. Висування кандидатів на посаду президента розпочалося 9 травня і завершиться у вихідні. Вибори президента відбудуться в Сеймі 31 травня.

Нового главу держави можуть обрати з першої спроби, якщо за нього проголосує більшість – від 51 депутатів зі 100. Раунди голосування з тими ж або іншими кандидатами проводять доти, доки президента не оберуть.

Чинний президент Егілс Левітс вже оголосив, що не буде вдруге брати участь у виборах, оскільки коаліція розділилась у його підтримці. 

Одночасно він закликав зняти свою кандидатуру Улдіса Піленса – іншого кандидата, якого підтримує коаліційна партія "Об’єднаний список". На його думку, це дозволить коаліції узгодити єдиного кандидата на пост президента "в інтересах Латвійської держави".

За даними Delfi, провідна коаліційна партія "Нова єдність" може висунути кандидатом міністра закордонних справ Едгарса Рінкевичса. 

Про результати парламентських виборів у Латвії "ЄвроПравда" розповідала у статті "Програш росіян та нова коаліція".


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: