Уряд Іспанії витратить 2 млрд євро на подолання наслідків посухи

Четвер, 11 травня 2023, 18:56

Іспанський уряд у четвер схвалив пакет заходів, спрямованих на подолання наслідків екстремальної посухи в країні, на загальну суму понад два мільярди євро.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на El Diario.

Для подолання наслідків посухи найбільше коштів отримає Міністерство сільського господарства. Зокрема, 355 мільйонів євро буде використано для оплати кормів для тварин, п’ять мільйонів – на підтримку бджолярства, ще 276 мільйонів – для завершення сільськогосподарських кампаній.

Також кошти підуть на страхування фермерів від ризиків втрати врожаю, відшкодування їм податку на додану вартість, пільгове кредитування й субсидії.

В Іспанії проводять арешти за несанкціоноване використання води на тлі тривалої посухи

Значна частина фінансового пакета уряду Іспанії піде на розширення водної інфраструктури – розвідку джерел води й прокладання іригаційних каналів.

"Іспанія – країна, яка звикла боротися з посухами, але зміна клімату означає, що ми повинні готуватися до більш частих і суворих періодів, подібних до нинішнього", – оголосила віцепрем’єрка уряду Тереза Рібера.

Від ранньої сезонної спеки постраждала значна частина Піренейського півострова загалом. Посуха, зокрема, охопила Іспанію, де квітень виявився найспекотнішим і найсухішим за всю історію спостережень.

На цьому тлі Мадрид попросив у Європейського Союзу кошти для підтримки фермерів в умовах екстремальної посухи в сільськогосподарських районах країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: