В Іспанії проводять арешти за несанкціоноване використання води на тлі тривалої посухи

Четвер, 11 травня 2023, 16:44

Цивільна гвардія Іспанії провела рейди на незаконних свердловинах в регіоні Андалусія в межах посилення заходів проти несанкціонованого використання води на тлі тривалої посухи в країні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

Зазначається, що в ході рейдів були арештовані 26 осіб.

Крім того, відділ з питань екологічних злочинів виявив 250 порушень з боку фермерів, які вирощують фрукти. Серед них, зокрема, копання криниць та буріння незаконних свердловин в районі Аксаркіа, на схід від портового міста Малага.

Збитки інфраструктурі водопостачання оцінюються у 10 мільйонів євро.

Уряд Іспанії вимагає посилити правила використання води в Андалусії – важливому регіоні з виробництва оливкової олії, який також є основним постачальником фруктів та овочів для європейського експортного ринку.

Рекордна квітнева спека в Андалусії на тлі недостатніх опадів призвели до того, що водосховища в басейні річки Гвадалквівір заповнені лише приблизно на чверть. У деяких випадках фермерам у цьому регіоні скоротили обсяг води для зрошення на 90%.

Ситуація в Андалусії, а також посуха на північному сході Каталонії свідчать, що запаси води в Іспанії зменшилися до 48,9%.

Від ранньої сезонної спеки постраждала значна частина Піренейського півострова загалом. Посуха, зокрема, охопила Іспанію, де квітень виявився найспекотнішим і найсухішим за всю історію спостережень.

На цьому тлі Мадрид попросив у Європейського Союзу кошти для підтримки фермерів в умовах екстремальної посухи в сільськогосподарських районах країни.

У Португалії майже вся територія потерпає від посухи. Міністерка сільського господарства Португалії Марія до Сеу Антунеш на цьому тлі заявила, що посушлива погода впливає на сільське господарство й водосховища, а уряд звернувся до Єврокомісії з проханням вирішити ситуацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: