Контрнаступ України має шанси на успіх, але може призвести до втрат - президент Чехії

П'ятниця, 12 травня 2023, 19:19

Президент Чехі Петр Павел вважає, що запланований контрнаступ України має хороші шанси стати успішним, але може призвести до великих втрат, якщо Росія добре використає свою підготовлену оборону.

Заяву чеського президента наводить Reuters, повідомляє "Європейська правда".

"Безумовно, є велика надія, що український контрнаступ буде успішним, тому що Україна мотивована, добре підготовлена, її війська досвідчені і, безумовно, не підвладні таким недолікам, як російська армія", – сказав Павел.

За його словами, армія РФ має серйозні проблеми з логістикою та бойовим духом, але не слід очікувати, що російська оборона посиплеться.

"Росія встигла підготувати відносно якісну і глибоку оборону на кількох лініях, яка, в разі ефективного використання, буде коштувати ... Україні великих втрат", – додав він.

Павел зазначив, що неможливо сказати, яку територію Україна може відвоювати, оскільки можливі різні сценарії розвитку подій.

"Не завжди все йде так, як хотілося б, але я думаю, що шанси на значний успіх України дійсно високі", – зауважив він.

Президент України Володимир Зеленський напередодні заявив, що Україні все ще потрібно "трохи більше часу", перш ніж вона почне контрнаступ. Це потрібно, щоб дозволити більшій частині обіцяної західної військової допомоги прибути в Україну.

Зеленський також висловив віру у перемогу України до виборів у США у листопаді 2024 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: