Партія влади Польщі перед виборами пообіцяла збільшення соцвиплат та інші пільги 

Понеділок, 15 травня 2023, 09:30

Лідер партії влади Польщі "Право і справедливість" Ярослав Качинський напередодні виборів дав полякам нові обіцянки, включно зі значним збільшенням грошової допомоги сім'ям з дітьми.

Про це він заявив на партійному з’їзді у неділю, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство АР.

Цієї осені в Польщі заплановані парламентські вибори. Їхня дата ще не визначена, але очікують, що голосування відбудеться в жовтні або на початку листопада.

Польща отримає від США вісім ударних вертольотів Apache

Лідер партії "Право і справедливість" Качинський заявив на партійному з'їзді, що має намір підвищити з січня виплату у 500 злотих (110 євро), які батьки отримують щомісяця на кожну дитину до 18 років, до 800 злотих (175 євро).

Качинський також сказав, що "Право і справедливість" забезпечить безкоштовну медицину для людей у віці 65 років і старших, а також для молоді до 18 років. 

Він повідомив, що прагне якнайшвидше скасувати плату за проїзд для легкових автомобілів на державних автомагістралях, а в майбутньому – і на приватних автобанах.

"Право і справедливість" керує Польщею вісім років, і підвищення соціальних виплат традиційно сприяли зростанню її популярності.

Деякі поляки, в тому числі деякі економісти та представники бізнес-спільноти, виступають проти великих соціальних виплат. Експерти стверджують, що вони є фактором, який спричиняє різке зростання вартості життя. Цього року інфляція у Польщі зросла до понад 18%, але відтоді дещо знизилася.

Нещодавні опитування громадської думки показують, що "Право і справедливість" популярніша за будь-яку іншу партію, але не зможе набрати достатню кількість голосів для одноосібного правління.

Міністр оборони Маріуш Блащак на з’їзді у неділю прозвітував про оборонне посилення країни, повідомивши, що Польща отримає свої перші установки HIMARS у понеділок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: