На півдні Хорватії річки вийшли з берегів через рясні зливи, на допомогу залучили армію

фото
Понеділок, 15 травня 2023, 21:18

Внаслідок сильних злив десятки населених пунктів на півдні Хорватії потерпають від повені, у наступні дні ситуація може ускладнитися ще більше. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP та хорватське Index.

Декілька річок почали виходити з берегів, затоплюючи домогосподарства і дороги. За прогнозами, у наступні дні знову очікуються зливи. 

 
Photo: Sime Zelić/Pixsell
 

Влада містечка Хрватська Костайніца оголосила надзвичайну ситуацію через різке підвищення рівня води у річці Уна, що біля кордону з Боснією і Герцеговиною. 

У місті Обровач, що на річці Зрманья, скасували уроки, оскільки центр міста та саме приміщення школи підтоплені, частина будинків залишились без електропостачання, масштабний зсув зруйнував дорогу. На цей час рівень води у Зрманьї досяг історичного максимуму.

 

У сусідньому містечку Грачаць на річці Отуча частині мешканців довелося перебратися на верхні поверхи та рятувати своє майно від води, їх евакуйовують човнами. 

Деякі місцеві мешканці навідріз відмовляються покидати свої домівки, їм рятувальники підвозять продукти та іншу допомогу.  

На допомогу залучили близько 150 військових, вони разом з іншими службами будують захисні дамби. 

 

Прем’єр Андрей Пленкович розповів, що на зв’язку з місцевою владою і всі відповідні служби працюють. "На жаль, у наступні дні вода очікувано підніметься і в інших регіонах, нас чекають значні загрози і виклики", – попередив він, пообіцявши, допомогу з відбудовою. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: