Джонсон: Ніяких переговорів із Росією до перемоги України

відео
Середа, 17 травня 2023, 19:51

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон вважає, що переговори з Росією можливі тільки за однієї умови, а саме перемоги України в повномасштабній війні.

Про це Джонсон сказав у зверненні до академічної спільноти Львівського національного університету імені Івана Франка, оприлюдненому в середу, пише "Європейська правда".

За словами британського експрем’єра, нині тривають активні дискусії про те, коли можуть початись переговори України та Росії – вона розв’язала війну у 2014 році та здійснила повномасштабне вторгнення в лютому минулого року.

"Я не виключаю, що це допустимо, але за однієї умови: якщо – і тільки якщо – цим переговорам передуватиме перемога України, в якій жорстоке, варварське та незаконне вторгнення Владіміра Путіна в Україну буде повністю відбите, а його війська – вигнані з України", – підкреслив він.

Джонсон окремо закликав Велику Британію та інші країни світу якнайшвидше дати Україні все, чого вона потребує, для досягнення цієї мети.

"Зрештою, ви боретеся за всіх нас, а не тільки за свободу і демократію України, що, звісно, дуже важливо. Та, крім того, ви боретеся за принципи свободи в усьому світі, і ми повинні вам за це подякувати", – вважає колишній прем’єр Британії.

Раніше, нагадаємо, Борис Джонсон назвав "дурістю" твердження російської пропаганди про те, що майбутній вступ України в Північноатлантичний Альянс може бути провокацією для РФ.

Читайте також інтерв'ю "ЄвроПравди" з Борисом Джонсоном: "Я вірю, що Україна поверне Крим і Донбас, але Росія не розпадеться".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: