Дуда: В інтересах Польщі, щоб Україна захистилася від російської агресії

Вівторок, 2 травня 2023, 08:42

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що допомога Україні в захисті від російської агресії – в інтересах самих поляків.

Про це Дуда заявив в понеділок в інтерв'ю TVP Info, передає "Європейська правда".

"В інтересах Республіки Польща, щоб Україна захистилася від російської агресії. В інтересах поляків, щоб українці, захищаючи свою Батьківщину, давали відсіч російському агресору. В інтересах поляків, щоб Росія не перемогла у цій війні. Саме тому ми сьогодні допомагаємо Україні. Звідси ці рішення, часто непрості, про надання військової допомоги", – пояснив президент Польщі.

Він підкреслив, що "поляки навіть витратили мільярди злотих з власної кишені..., щоб допомогти своїм українським сусідам, приймаючи їх у себе вдома, годуючи їх, даючи їм одяг, часто роблячи для них покупки, підтримуючи їх, підвозячи їх у своїх автомобілях".

За словами президента, завдяки такій багатогранній допомозі українським біженцям Польща здобула захоплення всього світу. "Завдяки цьому надзвичайному жесту ми, як Польща, здобули величезний авторитет на міжнародній арені", – сказав він.

Він підкреслив, що "кожна така дія зміцнює безпеку Республіки Польща".

Нагадаємо, Дуда пообіцяв, що Польща докладе всіх зусиль під час головування в Раді Європейського Союзу в першій половині 2025 року, аби Україна й Молдова стали членами об’єднання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.