Польща поки не має наміру відкликати своїх дипломатів з РФ

Вівторок, 2 травня 2023, 15:45

Польща поки що не має наміру відкликати своїх дипломатів з Росії, оскільки завдяки їх перебуванню там є краще розуміння того, що відбувається в Москві.

Як пише "Європейська правда", про це в ефірі TVP Info заявив голова Бюро міжнародної політики при президентові Польщі Марчин Пшидач.

Він прокоментував погрози колишнього дитячого омбудсмена Росії Павла Астахова на адресу посла Польщі в країні.

"Що стосується нашого представництва в Москві, то ми координуємося з європейськими країнами і нашою євроатлантичною спільнотою. Якщо ми спільно визнаємо, що слід відкликати дипломатів, то, напевно, так зробимо. Наразі такого рішення немає", – зазначив Пшидач.

Раніше Павел Астахов на російському державному телебаченні заявив, що вбивство послів є "в рамках міжнародного права", натякнувши конкретно на посла Польщі. 

У шоу Астахов нагадав, як минулого року облили червоною фарбою посла Росії в Польщі Сергєя Андрєєва. У зв'язку з цим Астахов висловив здивування, чому посол Польщі в Росії досі "не знайдений плаваючим у Москві-ріці".

У відповідь МЗС Польщі засудило заяви Астахова.

Також повідомлялося, що представники російської сторони залишили будівлю у Варшаві, яка з 1950-х років використовувалася як школа для дітей російських дипломатів і яку за рішенням суду повернули у розпорядження мерії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: