Польща почала підрахунок збитків від дій СРСР під час та після Другої світової війни

Понеділок, 22 травня 2023, 16:55

Інститут військових справ Польщі працює над звітом, що документує втрати, яких Польща зазнала в результаті дій СРСР.

Про це заявив у понеділок заступник міністра закордонних справ Польщі Аркадіуш Мулярчик, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство PAP.

Мулярчик відповідав на запитання TVP Info, чи Польща підготує доповідь про втрати, яких зазнала країна в результаті дій СРСР, аналогічну до тієї, що описує втрати Польщі внаслідок дій нацистської Німеччини. 

МЗС Польщі нагадало Росії про реквізовані СРСР цінності

"Над такою доповіддю працює Інститут військових справ. Це має бути ґрунтовне дослідження, яке покаже як весь аспект окупації, так і демонтаж (заводів. – Ред.) із західних земель, подальшу експлуатацію польської держави, невигідні вугільні угоди. Це те, над чим ми працюємо, і такий звіт буде підготовлений", – сказав він.

Мулярчик підкреслив, що доповідь має бути "так само ґрунтовно задокументована, як звіт про втрати Польщі внаслідок німецького нападу, щоб ніхто не зміг поставити її під сумнів".

Нагадаємо, раніше прем'єр Польщі Матеуш Моравецький відреагував на заклики Держдуми РФ вимагати компенсації у Варшави за інвестиції СРСР.

Голова Держдуми РФ Вячеслав Володін заявив, що Польща повинна "повернути набуті за підсумками Другої світової війни території та відшкодувати нашій країні кошти, витрачені на неї у воєнні та повоєнні роки".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: