У Гаазі на кліматичному протесті затримали понад 1500 людей, у тому числі відому акторку 

фото, відео
Неділя, 28 травня 2023, 10:15

Понад 1 500 осіб затримали в Гаазі в суботу під час акції протесту кліматичної групи Extinction Rebellion.

Про це повідомила поліція Нідерландів, пише "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

Активісти заблокували ділянку автомагістралі в другій половині дня на знак протесту проти субсидій на викопне паливо.

Поліція заявила, що застосувала водомети для розгону активістів, які блокували головну дорогу в місті, і затримала загалом 1 579 осіб. 40 з них будуть притягнуті до кримінальної відповідальності за звинуваченнями, зокрема, у вандалізмі. Один з активістів під час затримання вкусив поліцейського, повідомила поліція.

Серед протестувальників було кілька нідерландських знаменитостей, в тому числі Каріс ван Гаутен, найбільш відома за роллю Мелісандри в популярному телесеріалі "Гра престолів".

Інформаційне агентство ANP повідомило, що акторка була затримана, а згодом їй дозволили повернутися додому. Не відомо, чи є вона у переліку тих, хто буде притягнутий до кримінальної відповідальності.

За даними Extinction Rebellion, на демонстрацію зібралися 7 тисяч людей.

Очікуючи на водомети, деякі з них були в купальниках або з парасольками. Сидячи вздовж автомагістралі А12, вони тримали в руках плакати і таблички.

В останні місяці організація Extinction Rebellion влаштовувала мітинги в аеропортах по всій Європі, включаючи протести в аеропорту Ейндховена в Нідерландах у березні.

Цього тижня вона приєдналася до інших груп у демонстрації проти найбільшого в Європі ярмарку з продажу приватних літаків у Женеві. Деякі активісти прикували себе ланцюгами до виставлених літаків, і повітряний рух в аеропорту був ненадовго перерваний через людей на злітно-посадковій смузі.

Це вже сьома акція протесту, організована Extinction Rebellion на тій самій ділянці автостради в Гаазі, неподалік від парламенту та головних будівель міністерств. Але в суботу було затримано найбільшу кількість людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: