У МЗС розповіли, в чому важливість візиту Зеленського до Фінляндії: є серйозні домовленості щодо зброї

Четвер, 4 травня 2023, 12:25

У МЗС заявили, що візит президента України Володимира Зеленського до Фінляндії, який відбувся 3 травня, є надзвичайно важливим.

Про це в ефірі Радіо Свобода сказав заступник глави українського МЗС Євген Перебийніс, повідомляє "Європейська правда".

"Цей візит є надзвичайно важливим, оскільки він має дві складові. Перша – це двостороння складова. Тобто відбувся візит і переговори з керівництвом Фінляндії, країни, яка нам надає досить значну військову допомогу. І другий аспект цього візиту – це участь у саміті Північних країн, п’яти країн. Фінляндія, Швеція, Данія, Норвегія і Ісландія – це країни, де є надзвичайно потужна підтримка України", – зазначив він.

За словами українського дипломата, за результатами саміту була оприлюднена заява, в якій йдеться, зокрема, про подальшу військову підтримку України.

Перебийніс додав, що конкретні домовленості про надання озброєння не оприлюднювалися.

"Але, повірте, там є досить серйозні домовленості, які значно посилять українську безпеку", – додав він.

Нагадаємо, в середу, 3 травня, Володимир Зеленський прибув з несподіваним візитом до Фінляндії для участі у Нордично-українському саміті лідерів та низки двосторонніх зустрічей. Після цього він прибув у Нідерланди.

Крім того, за даними німецьких ЗМІ, президент України має прибути до Німеччини 13 травня на запрошення федерального президента Франка-Вальтера Штайнмаєра, але після "зливу" інформації у ЗМІ організація візиту під питанням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: