Новий керівник протоколу МЗС Франції протримався на посаді кілька годин

П'ятниця, 5 травня 2023, 20:08

Директора державного протоколу Міністерства закордонних справ Франції Філіпа Касенаве звільнили через кілька годин після призначення через виявлену сумнівну історію з орендою дипломатичних приміщень.

Про це йдеться в публікації Politico, пише "Європейська правда".

Касенаве призначили директором державного протоколу вранці на посаду вранці 2 травня, але в другій половині дня звільнили через ймовірне зловживання державним майном за час роботи генеральним консулом Франції в місті Марракеш у Марокко.

Згідно з внутрішніми документами МЗС Франції, які цитує Politico, розслідування дворічної давнини виявило, що Касенаве віддав у користування свою офіційну резиденцію декоратору, якого назвав "другом".

"Він використовував резиденцію як власний будинок, приймав друзів на вихідних і користувався столовим сріблом і столовим сервізом з емблемами (Французької – ред.) Республіки", – йдеться у звіті, де також вказано, що "друг" консула регулярно приймав "молодих людей, імовірно повій".

Розворот Макрона в бік Китаю спантеличив французьких дипломатів – Le Monde

"Усе це показало явне порушення етики, зловживання, яке, ймовірно, заплямувало репутацію генерального консула в Марракеші", – констатує звіт.

Рішення призначити Касенаве на важливу посаду у французькому МЗС, яке ухвалили ще минулого місяця, поставило під сумнів ефективність процесу перевірки кандидатів у відомстві, пише Politico.

Одне з дипломатичних джерел видання висловило стурбованість ситуацією, припустивши, що вона дозволить президенту Франції Емманюелю Макрону говорити про марність дипломатичної служби.

"Те, що перед призначенням не було ніякої перевірки, ошелешує. Звіт розгромний, де ж санкції?" – додав інший дипломат.

Директор державного протоколу МЗС Франції – непублічна, та важлива посада, до обов'язків якої входять нагляд за офіційними візитами іноземних лідерів, яких приймає Єлисейський палац і апарат прем'єр-міністра Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: