Байден відклав зустріч зі Столтенбергом: розболівся зуб

Понеділок, 12 червня 2023, 20:03

Через стоматологічну процедуру президент США Джо Байден переніс на вівторок зустріч із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Білому домі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

У неділю Байден повідомив, що відчуває біль у нижньому правому премолярі, тобто кореневому зубі. Лікарі, що оглянули рентгенівський знімок щелепи президента, вирішили видалити зуба.

Операцію проведуть у стоматологічному кабінеті Білого дому без наркозу, тож 25-та поправка до Конституції США, згідно з якою в разі тимчасової або повної недієздатності президента його обов’язки виконує віцепрезидент, не застосовується.

Однак віцепрезидентка адміністрації Байдена Камала Гарріс усе ж проведе один із запланованих заходів у понеділок для відзначення команд-переможців Національної асоціації студентського спорту США.

Як відомо, Байден мав прийняти генсека НАТО Єнса Столтенберга, аби обговорити підготовку до саміту Альянсу у Вільнюсі, а також підтримку України на тлі жорстокої агресивної війни Росії.

Столтенберг, який очолює НАТО з 2014 року, заявив на початку цього року, що піде з посади, коли наприкінці вересня закінчиться його нинішній термін повноважень.

Читайте більше у статті: НАТО в активному пошуку: хто очолить провідну безпекову організацію світу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: