Швейцарські сенатори відхилили створення групи з контролю санкцій проти Росії

Середа, 14 червня 2023, 18:39

Рада кантонів – верхня палата парламенту Швейцарії в середу відхилила більшістю голосів пропозицію Федеральної ради країни створити робочу групу із забезпечення дотримання санкцій проти Росії та Білорусі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RTS.

Проти створення комісії з дотримання санкцій проти РФ і Білорусі проголосували 30 швейцарських сенаторів і лише сім підтримали пропозицію, як і рекомендував раніше правовий комітет палати.

Пропозиція передбачала створення спеціальної робочої групи, відповідальної за виявлення й блокування активів, якими володіють у Швейцарії заможні громадяни Росії та Білорусі із санкційного списку.

Аналогічну пропозицію раніше подав сенатор від Соціал-демократичної партії Карло Соммаруга, але зняв її на користь проєкту федерального уряду. На його думку, створення робочої групи дозволило б змінити спосіб роботи Державного секретаріату з економічних питань Швейцарії таким чином, щоб він шукав активи підсанкційних осіб на випередження.

Нагадаємо, у квітні Федеральна рада Швейцарії заявила, що поки що не має наміру приєднуватися до міжнародної робочої групи країн "Групи семи" з пошуку підсанкційних російських активів REPO, але може переглянути це рішення.

Водночас у травні комітет Ради кантонів рекомендував пом’якшити експортний контроль швейцарської військової техніки, від чого потенційно у майбутньому може отримати користь Україна. 

Чому Швейцарія досі блокує експорт зброї в Україні дивіться у відео на нашому Youtube-каналі або читайте у матеріалі "Гроші не пахнуть". Як нейтральна Швейцарія допомагає і як блокує допомогу Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: