Треба відповісти Україні щодо вступу в НАТО: час туманних обіцянок минув - глава МЗС Литви

П'ятниця, 2 червня 2023, 15:01

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що Україні вже час дати чітку відповідь на запитання, як і коли вона може вступити в НАТО.

Про це він сказав на неформальній зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО в Осло, повідомляє "Європейська правда".

"Україна вже 14 років чекала відповіді від НАТО. За цей час ми всі стали свідками двох російських вторгнень в Україну. Настав час чітко сказати Україні, як і коли вона може вступити до Альянсу – час туманних обіцянок минув", – сказав Ландсбергіс.

Глава литовського МЗС наголосив, що не можна піддаватися ілюзії, що, воюючи з Україною, Росія становить меншу загрозу для східного флангу НАТО, оскільки "ця імперія зла" здатна перегрупуватися і оновитися.

"Те, що Білорусь стає спільником Росії в цій війні, також є додатковим фактором занепокоєння і підставою для невідкладної імплементації досягнутих у Мадриді домовленостей – щодо посилення оборони і стримування в нашому регіоні", – додав Ландсбергіс.

Президент Володимир Зеленський розраховує на крок вперед у зближенні з Північноатлантичним альянсом і стверджує, що гарантії безпеки потрібні лише до того часу, поки Україна не буде в НАТО.

Раніше прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак у п’ятницю заявив, що "законне місце України – в НАТО".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: