У Лондоні починається міжнародна конференція щодо відбудови України

Середа, 21 червня 2023, 10:49

У Лондоні в середу відкривається перший день міжнародної конференції щодо відбудови України (Ukraine Recovery Conference).

Про це повідомляє "Європейська правда".

Конференція організована Британією спільно з Україною і проходитиме 21-22 червня. Вона є продовженням щорічних Конференцій щодо реформ в Україні, які відбувалися з 2017 року. 

Минулорічна конференція у швейцарському Лугано, перша за час повномасштабної війни, заклала основу для подальших дискусій про відбудову України.  

Цьогорічна конференція сфокусується на залученні міжнародної підтримки для забезпечення економічної та соціальної стабільності в Україні та її відбудови після завданих війною руйнувань, що передбачатиме у тому числі допомогу для невідкладних потреб та фінансування участі у відбудові приватних компаній. 

Українська сторона під час заходу розповість про прогрес реформ і національного плану відбудови, поділиться своїми оцінками ситуації та баченням майбутнього економіки після війни і тим, як партнери з державного і недержавного сектору можуть долучитися до відбудови.

Серед учасників – низка європейських лідерів, у тому числі держсекретар США Ентоні Блінкен і президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, Британія вже повідомила, що готується оголосити знаковий пакет фінансової підтримки для України.

Читайте також: Добровільно-примусово: Британія знайшла шлях, як віддати Україні кошти росолігархів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: