Голова МЗС Сербії шкодує про видачу Мілошевича в Гаазький трибунал

Середа, 28 червня 2023, 19:14

Перший віцепрем'єр та міністр закордонних справ Сербії Івиця Дачич назвав трагедією країни та її народу видачу колишнього лідера Сербії Слободана Мілошевича Гаазькому трибуналу в 2001 році під час свята Відовдан.

Про це, як пише "Європейська правда", він заявив RTV.

За словами Дачича, "можна дискутувати" про Мілошевича та його історичну роль, і у кожного, вважає сербський міністр, "буде свій політичний підхід".

"Я вважаю, що для країни трагічно видати свого колишнього президента міжнародному суду в таке свято, як Відовдан", – зазначив міністр.

Відовдан – сербське національне та релігійне свято, присвячене пам'яті князя Лазаря та сербських воїнів, які загинули під час битви на Косовому полі з османськими військами 15 червня 1389. Свято є важливою складовою сербської національної ідентичності.

Нагадаємо, що Слободана Мілошевича звинуватили у воєнних злочинах та злочинах проти людяності за його роль у війнах у Боснії, Хорватії та Косово у 1990-ті роки. Мілошевич помер у в'язниці у Гаазі 2006 року.

У березні МКС видав ордер на арешт президента Росії Владіміра Путіна, вважаючи його винним у незаконній депортації тисяч дітей з України. Видача ордера означає, що Путіна можуть заарештувати, якщо він поїде до будь-якої країни-члена Міжнародного кримінального суду.

Читайте у матеріалі "Європейської правди" про те, чому ордер МКС для Путіна може призвести навіть до справи щодо геноциду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: