У Німеччині 82-річному чоловіку оголосили "останнє попередження" за торгівлю марихуаною

Понеділок, 5 червня 2023, 19:00

Суд міста Ауріх у Східній Фризії, що на північному заході німецької землі Нижня Саксонія, в понеділок оголосив чергове і, як каже, останнє попередження 82-річному пенсіонеру, якого кілька разів затримували через торгівлю канабісом.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

82-річного колишнього моряка визнали винним у збуті кількох десятків грамів марихуани у 2022 році та на початку 2023 року.

Чоловік визнав свою провину, заявивши, що почав продавати наркотик через те, що його пенсії у розмірі 800 євро не вистачало на життя.

Прокурори просили призначити йому покарання у вигляді 34-місячного тюремного ув'язнення, зважаючи на кримінальне минуле чоловіка – 24 судимості й один умовний термін, який він відбував на момент суду.

У Чехії відмовились визнавати Церкву коноплі релігією

Але судді зазначили, що справа підсудного є особливою через його бідність та проблеми зі здоров'ям.

"Ми взяли до уваги обставини, за яких ви це зробили", – сказав головуючий суддя в Ауріху, звертаючись до підсудного. Але він додав, що це було "останнє попередження" для пенсіонера й наступного разу в’язниці йому не уникнути.

У результаті суд призначив 82-річному офіцера пробації.

Нагадаємо, минулого місяця суд передмістя Риги схвалив угоду зі слідством пенсіонера, якого звинуватили у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі за коментар в інтернеті, де він побажав Росії "успішного знищення" українців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: