Війна в Україні буде в центрі уваги зустрічі Байдена та Сунака у Вашингтоні 

Четвер, 8 червня 2023, 09:22

Тема вторгнення Росії в Україну буде у центрі уваги переговорів президента США Джо Байдена і прем’єра Британії Ріші Сунака під час їхньої зустрічі в четвер у Вашингтоні. 

Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Associated Press

Сунак здійснює свій перший візит до Білого дому на посту британського прем’єра.

"Обидва лідери розглянуть низку глобальних питань, включаючи наше економічне партнерство та спільну підтримку України, яка захищається від російської агресії, а також подальші дії для прискорення переходу на чисту енергетику", – сказала Жан-П'єр.

"Президент і прем'єр-міністр також обговорять спільне лідерство США і Великої Британії у критично важливих новітніх технологіях, а також нашу роботу над зміцненням економічної безпеки", – додала речниця.

США та Велика Британія є двома найбільшими донорами військової допомоги Україні та відіграють центральну роль у зусиллях з підготовки та оснащення українських військ винищувачами F-16.

Як повідомляли, Сунак також прагне довести Байдену те, що міністр оборони Британії Бен Воллес повинен стати наступником генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, який покидає свою посаду у вересні. 

Минулого місяця Воллес зізнався, що хотів би обійняти посаду генерального секретаря НАТО.

Очікують, що Столтенберг зустрінеться з Байденом у Вашингтоні в понеділок, а лідери НАТО зберуться на свій щорічний саміт 11-12 липня у Литві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: