Розвідка Британії: Після зриву "зернової угоди" РФ готова перехоплювати торгові судна

Середа, 26 липня 2023, 08:54

Розвідка Великої Британії повідомила про зміну позицій Чорноморського флоту РФ після зриву "зернової угоди", що може свідчити про плани Росії перехоплювати комерційні судна у Чорному морі.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в розвідувальному огляді Міноборони Британії за 26 липня, опублікованому у Twitter.

За даними відомства, РФ відправила корвет "Сергєй Котов" патрулювати судноплавний шлях між Босфорською протокою і Одесою у південній частині Чорного моря.

Як вважають у розвідці, є ймовірність, що цей корвет увійде до складу оперативної групи з перехоплення комерційних суден, які, на думку Росії, прямують до України.

Чорноморська зернова ініціатива стримувала виникнення бойових дій у Чорному морі, зазначили у відомстві. Однак тепер "існує потенціал для зростання інтенсивності та масштабу насильства в цьому регіоні", додали у розвідці.

Напередодні британська розвідка пояснювала, що Росія з 18 липня збільшила кількість атак за допомогою ракет і дронів по Одесі та портовій інфраструктурі на півдні України, оскільки РФ більше не зв'язана "зерновою угодою".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: