Вучич розповів, як Сербія вчиться на війні РФ проти України

Середа, 26 липня 2023, 13:16

Президент Сербії Александар Вучич заявив, що його країна вивчає досвід війни Росії проти України.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав під час відвідання стрільб на одному з військових полігонів.

"Генштаб Збройних сил Сербії щоденно стежить за подіями в Україні. Ми вчимося на їхньому досвіді, і саме там видно величезну важливість застосування реактивної артилерії", – наводить слова Вучича пресслужба Міноборони Сербії.

Сербський президент заявив, що Сербія інвестуватиме в реактивні системи залпового вогню, а також у розробку власних ударних і розвідувальних БПЛА. Перша партія дронів-камікадзе, з його слів, очікується вже наприкінці цього року.

За словами Вучича, Збройні сили "мають готуватися і бути стримуючим фактором для всіх, хто хоче агресії проти нашої країни".

"Наші інвестиції в армію величезні, і немає іншого способу вижити в цьому небезпечному геополітичному просторі, окрім як бути сильними і навіть сильнішими, ніж ми є сьогодні", – додав сербський президент.

Навесні цього року з'явились непідтверджені повідомлення про те, що Сербія могла надати Україні певне озброєння через посередників, що викликало істерику в Росії.

Хоча сербська влада спершу заперечувала інформацію, пізніше Вучич визнав, що певна частина сербської зброї таки могла потрапити в Україну.

На початку червня президент Сербії заявив, що він не проти продажу сербських боєприпасів посередникам, які відправляють їх в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: