Розвідка Британії: "Вагнерівці" в Білорусі без важкої техніки, бо ймовірно її передали Міноборони РФ

Неділя, 30 липня 2023, 09:16

У британському Міноборони вважають, що бойовики ПВК "Вагнер" прибули до Білорусі здебільшого без своєї важкої техніки, оскільки могли передати її російському Міноборони. 

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії в неділю, повідомляє "Європейська правда".

Британські аналітики підкреслили, що у таборі "вагнерівців" у селі Цель під Осиповичам було виявлено приблизно 300 наметів і 200 транспортних засобів. Вони зазначили, що намети і місця зберігання транспортних засобів ідентифіковані на супутникових знімках, зроблених 19 липня 2023 року.

Згідно з оглядом, з середини липня 2023 року щонайменше кілька тисяч військовослужбовців "Вагнера", ймовірно, розташувалися у військовому таборі в Целі. Знімки показують, що з середини липня 2023 року на раніше майже порожній об'єкт прибули сотні транспортних засобів.

За окремими повідомленнями, більшість помічених транспортних засобів – це вантажівки та мікроавтобуси з невеликою кількістю бойових броньованих машин.

"Залишається незрозумілим, що сталося з важкою військовою технікою, яку "Вагнер" використовував в Україні; існує реальна можливість, що цю техніку змушені були повернути російським військовим", – йдеться у повідомленні.

Здатність "Вагнера" утримувати важку техніку і засоби забезпечення, такі як повітряний транспорт, будуть ключовими факторами його майбутньої боєздатності, констатували британські аналітики.

Нагадаємо, раніше Польща вирішила перемістити військові формування із заходу на схід у зв'язку з загрозою від переміщення "вагнерівців" на територію Білорусі. 

Прем’єр Польщі напередодні заявив, що понад 100 найманців групи Вагнера рушили в бік Сувальського перешийка біля Гродно в Білорусі.

За словами глави уряду Польщі, вони, ймовірно, будуть замасковані під білоруських прикордонників і допомагатимуть нелегальним іммігрантам потрапляти на польську територію. Ймовірно, вони також намагатимуться проникнути на територію Польщі, видаючи себе за нелегальних іммігрантів, сказав він. 

Читайте також: Лукашенко лякає "вагнерівцями": як Польща готується до військових провокацій з Білорусі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: