У Молдову на навчання прибули військові США

фото
Новини — Субота, 18 травня 2024, 19:23 —

В аеропорту Кишинева приземлився літак C-17 Національної повітряної гвардії Північної Кароліни з американськими військовослужбовцями на борту для підтримки навчань "Щит миру".

Про це повідомило посольство США у Молдові, пише "Європейська правда".

Тридцять п'ять військовослужбовців зі складу гвардії Північної Кароліни та ВПС США у Європі у співпраці з міністерствами Молдови відпрацьовуватимуть тактики реагування, необхідні для гарантування безпеки громадян Молдови в разі виникнення надзвичайних ситуацій.

 

Крім того, цей літак доставив медичне обладнання, яке буде передано Міністерству оборони Молдови в рамках американської допомоги.

Реклама:

"Сполучені Штати пишаються своєю співпрацею з урядом і народом Молдови в прагненні до створення демократичного, процвітаючого і безпечного майбутнього", – сказано у повідомленні посольства.

Нагадаємо, 13-14 травня молдовські та американські військові виконували спільні парашутні стрибки в межах навчань Swift Response.

А в сусідній Румунії 13 травня розпочались великі навчання десантників, у яких беруть участь приблизно дві тисячі військових з Франції, Німеччини, Румунії, Іспанії, США і Нідерландів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: