Міністр оборони Італії заявив про можливість політичного вирішення війни з РФ

Понеділок, 31 липня 2023, 09:05

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто допустив, що завершення війни Росії проти України визначить "політичний вибір".

Про це, як пише "Європейська правда", він заявив в інтерв'ю Corriere della Sera.

Крозетто висловив думку, що ситуація на фронті "зайшла в глухий кут, що змушує думати про довгострокові терміни завершення війни".

За його словами, український контрнаступ "зіткнувся з кількома труднощами". Атаки Збройних сил України ускладнює те, що росіяни суттєво окопалися, пояснив він. 

"Тому це може бути політичний вибір, який визначить кінець конфлікту. З іншого боку, час західних країн відрізняється від часу автократій", – зазначив італійський посадовець, не розвиваючи свою думку далі.

Раніше президент США Джо Байден і прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні під час зустрічі у Білому домі пообіцяли подальшу підтримку України у боротьбі з російською агресією.

Перед цим Крозетто заявив, що Італія не долучатиметься до коаліції країн, які забезпечують підготовку українських льотчиків та іншого персоналу на винищувачах F-16.

Ще у травні італійська прем’єрка Джорджія Мелоні припускала, що Італія може долучитись до міжнародних зусиль із підготовки українських льотчиків на сучасних винищувачах, але про передання F-16 не йдеться, бо країна сама ними не володіє.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: