Чехія вирішила видати Франції підозрюваного у відмиванні грошей українця

Четвер, 17 серпня 2023, 13:46

У середу суд у чеському місті Пльзень постановив екстрадувати українця Володимира Браїловського до Франції для притягнення до кримінальної відповідальності за відмивання грошей на території Європейського Союзу.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє чеський портал Novinky.

50-річний українець, який постійно проживав у Карлових Варах, був затриманий місцевою поліцією у квітні на підставі міжнародного ордера на арешт, виданого судом Бордо.

"Він брав участь в операціях з інвестування, приховування або конвертації доходів, отриманих від незаконного обігу наркотиків", – йдеться у повідомленні французької прокуратури.

Браїловський опинився в полі її зору після викриття двох литовських кур'єрів, які нелегально перевозили значні суми готівки з Іспанії та Нідерландів до Франції. Один з них вказав на Браїловського як на особу, яка віддавала накази про це. На це також вказують дані з мобільних телефонів, вилучених у підозрюваних.

Суд запросив у французької сторони додаткову інформацію у справі, що виходить за рамки ордеру на арешт.

"З них ми маємо кращу картину причетності запитуваної особи до злочинної діяльності та незаконності її дій. З них ми можемо зробити висновок про обґрунтовану підозру в його причетності до незаконної оборудки", – пояснив голова суду.

Сам Браїловський заявив суду, що не згоден на екстрадицію до Франції. Він подав скаргу на свою екстрадицію, рішення щодо якої прийматиме Високий суд у Празі.

Як раніше повідомлялося, в ООН спростували дипстатус Фірташа, який нібито допоміг йому уникнути екстрадиції. Організація Об'єднаних Націй із промислового розвитку (UNIDO) заявила, що не надавала дипломатичного статусу українському одіозному бізнесмену Дмитру Фірташу, який перебуває в Австрії в очікуванні екстрадиції у США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: